Online Brexit-tasting

Nu Brexit een feit is en het nog ongewis is welke exacte gevolgen dit kan hebben voor de invoer van de geliefde Schotse whisky, verdiepen wij ons deze Nosing & Tasting voor de zekerheid alvast in alternatieven. Whisky’s van buiten het Verenigd Koninkrijk dus.

Omdat we nog even niet op verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen is dit een aangepaste online proeverij, enkel voor leden.

We proeven:

FR – Domaine des Hautes Glaces – Vulson Old Rhino Rye Whisky, 45%
IT – Puni – Vina Marsale Edition, 43%
IRL – Redbreast – 12 jaar – Cask Strength, 55,8%
DE – ElsBurn – Distillery Edition 2020 – sherry cask, 45,9%

Het proefsetje ontvang je voor de sessie thuis. Deze bestaat uit de vier samples een placemat en notitieblok met potlood. Om toch een beetje in de stemming te komen…

Aanstaande vrijdag 19 juni starten we vanaf 20:00 met het presenteren en bespreken van de flessen. Hiervoor hebben we filmpjes gemaakt en geüpload naar ons kanaal op YouTube.

De links naar de YouTube-video’s worden één voor één gedeeld in een speciaal voor deze proeverij aangemaakte WhatsApp-groep. Zo kunnen we toch samen proeven en onze ervaringen met elkaar delen.

Je kunt deelnemen aan de groep via deze link: https://chat.whatsapp.com/DpUgOWK0wgE8glxSN1ZFHg

Als je de filmpjes op je PC/laptop/tablet gaat bekijken zou je WhatsApp ook via je browser kunnen gebruiken om makkelijk te chatten.

Als de proeverij is geweest, worden de links ook op deze pagina geplaatst zodat de mensen die vrijdagavond niet kunnen alsnog mee kunnen genieten.

Tijdens het voorbereiden van de proeverij kwamen we er achter dat twee van de whisky’s erg mooi combineren met ‘Hop me up Scotty‘ van Den Duiyk Brewing Company Zwolle. Onze tip: haal ‘m voor vrijdag in huis en laat je verrassen!

De powerpoint vind je onder deze link: https://we.tl/t-889zpeR3Cm